1.SINIFLAR OKULA UYUM HAFTASI

1.SINIFLAR OKULA UYUM HAFTASI

30.08.2023 405

1.SINIFLAR OKULA UYUM HAFTASI (04-08 EYLÜL 2023)

04-08 EYLÜL 2023 TARİHLERİNDE UYGULANACAK OLAN 1.SINIFLAR "OKULA UYUM SÜRECİ"NE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

      Öğrenmenin en büyük adımları okulda atılır. Dolayısıyla okulu ve öğrenmeyi sevmek, sevdirmek asıl hedefimiz olmalıdır. İnsan ancak kendini ait hissettiği ortamı sevebilir. Bunun için de okulun ilk günleri, çocuklarımızın okula uyumlarını sağlamakla geçirilmelidir.

     Uyum önemli bir konudur ve sadece öğretmenle ya da aileyle başarılabilecek bir süreç değildir. Okul yöneticileri, öğretmenler, aileler, varsa okul servisi ile kantin görevlileri, destek personeli ve diğer herkes, ailemize yeni katılan ve geleceğimiz olan çocuklarımızı sevgiyle kucaklamalıyız.

     Eminiz ki çocuklarımızın mutluluğu, gözlerindeki parıltılar hepimizin heyecanına heyecan katacak, yaptığımız çalışmalardan biz de keyif alarak, huzurlu ve mutlu çocuklarla sıcacık bir okul ortamı oluşturabileceğiz. Onların mutluluğu bizleri de mutlu edecek.

GAZİOSMANPAŞA İLKOKULU AİLESİNE HOŞGELDİNİZ!

Velilerimize;

        Velinin çocuğun eğitimine katılımı okul ve ev arasındaki devamlılığı sağlayarak kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve eğitimde sürekliliğin sağlanması sonucunda başarının artmasında önemli bir etkendir. Her veli, çocuğun potansiyelini ortaya koyması, kullanması ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlama, çocuğunu teşvik etme, başarısını destekleme için potansiyel bir güce sahiptir. Veli, eğitimin her kademesinde önemli olup, ilkokula geçiş aşamasında velinin üzerine düşen sorumluluklar daha da artmaktadır.

       Evde ve okulda çocuklarına sosyal, duygusal ve akademik destek sunan velilerin çocuklarının okula başarılı bir geçiş sağladığı görülmektedir. Çocuğun okula uyumuyla ilgili bazı sorunlar ortaya çıkabilmekte ancak çocuğuna destek olan ve okul ile iş birliği içerisinde bulunan veliler bu sorunlarla daha kolay baş edebilmektedir. Yaşanabilecek bu sorunlar sürecin doğal bir parçasıdır. Bu noktada, sizlerin endişelerinizle başa çıkmanız ve bunu çocuğunuza hissettirmemeniz büyük önem taşımaktadır.

Öğretmenlerimize;

               Çocuklar farklı bir eğitim kademesine başladıklarında genellikle kaygı duyarlar. Çocukların bu kaygıları onların gelişimleri ve akademik başarıları üzerinde olumsuz etkiler yaratabilmekte ve var olan potansiyellerini gerçekleştirmelerini engelleyebilmektedir. Okula uyum problemleri sadece çocukların okulla ilk tanıştığı okul öncesi eğitim kurumlarında değil, çocukların okul öncesi eğitim kurumlarından ilkokula ve ilkokuldan ortaokula geçişlerinde de yaşanabilmektedir. Okula uyum sürecinde çocuğa sağlanan hizmetlerle onun tüm gelişim alanları dikkate alınarak yeni girdiği eğitim basamağındaki ortama adapte olması ve bunun sonucunda da ilerideki sosyal ve akademik başarısının arttırılması amaçlanmalıdır.

 

   Okulumuz Gaiosmanpaşa İlkokulu bünyesinde 1.Sınıflar "Okula Uyum Süreci" 04 Eylül 2023 tarihinde 13.30-15.00 saatleri arasında diğer günler 10.00 - 12.30  saatleri arasınada iki etkinlik saati olarak planlanmıştır.

   Uyum etkinlikleri kapsamında oyun temelli etkinliklere, öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıran faaliyetlere yer verilecektir. Öğrencilerimizin; öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacaktır. Öğrencilerimize ve velilerimize hijyen, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım vb. konularda  bilgilendirmeler yapılacaktır. Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımızın uyum çalışma süreç ve etkinliklerine aktif olarak katılımları sağlanacaktır.

Sayın Velilerimiz ve Kıymetli Öğrencilerimiz;

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının başlayacağı bu günlerde özellikle okulumuz birinci sınıflarında eğitim öğretim hayatlarına başlayacak olan tüm veli ve öğrencilerimizin heyecanını Gaiosmanpaşa İlkokulu Ailesi olarak sizlerle birlikte yaşamaktan onur duyuyoruz.

Süreç ile ilgili olarak velilerimizin kafasında oluşan soruları gidermek adına sıkça sorulan soruları buradan sizlerle paylaşmak istedik.

1- Okulumuz 1.Sınıf şubelerinde eğitim öğretim "Uyum Haftası" ile birlikte 04 EYLÜL 2023 - PAZARTESİ günü başlayacaktır.Tüm Birinci Sınıf Velilerimiz  01 EYLÜL 2023 - CUMA günü SAAT: 15:00'da okulumuz bahçesinde elle kura çekimi yaparak öğrencinizin şubesini belirlemeniz için  bulunmanızı önemle rica ediyoruz. 

2- Şube öğretmenleri 01 EYLÜL 2023 - Cuma günü Saat : 15:00'da tüm velilerimiz,  öğretmenlerimiz, okul aile birliği yönetimi ve katılımcılar huzurunda okulumuz tören alanında elle kura çekme yöntemi ile tespit edilecektir.

03-Servis kullanacak olan öğrencilerimiz için 04 Eylül 2023 - Pazartesi günü sabahtan itibaren okulumuz bahçe girişindeki güvenlik binası önünde servis kayıt masası hazır durumda bulunacak olup; öğrenci servisleri ile ilgili her türlü sorularınız ve servis kayıt işlemleriniz için okulumuz servis sorumlusu Sayın Mustafa SÖĞÜT'e (0.533.742 17 77) ulaşabilirsiniz.   

04- Diğer 2.3. ve 4. Sınıf şubelerimizde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 11 Eylül 2023-Pazartesi günü başlayacaktır.

Tüm velilerimize ve paydaşlarımızı saygılarımızla duyurulur.

Okula Uyum Haftası Etkinlik Örnekleri

 

İlkokul Okula Uyum Rehberi Sunu

 

İlkokul Okula Uyum Rehberi